Det här med struktur och planering är kanske inte mitt allra starkaste drag. Ändå lyckas jag alltid – av någon outgrundlig anledning – samla mig själv tillräckligt mycket inför just den här specifika dagen, som alla Hornstullsbor ser fram emot. Den här dagen personifierar liksom starten på sommaren av vad som snart komma skall – Vår egen stolthet och kick-off inför varje Hornstulls beach 2000-nånting.

Nä, jag är inte en av dem som säljer begagnade kläder eller inredning. Jag är en av dem som – i sitt dumma anletes svett, men på ett mycket kärleksfullt vis – envisas med att hänga i timmar i köket inför varje återvinningsdag.

Första året vankades det biscottis som paketerats i koketta små papperspåsar med egen-designade etiketter, färgglada cupcakes, singelförpackade och kylförvarade fudge-brownies med grädde och färska jordgubbar samt kaffe till den som ville stilla sitt lystna fikasug. Året efter uppstod den briljanta idén om att baka rabarber- och hallonpajer till förbannelse, koka lakritskola och fylla i handgjorda strutar, kylda sallader i smoothie-muggar och givetvis kall dryck till det. Tredje året slogs det på stora trumman och undertecknad klev upp redan två på morgonen för att göra fyrtio välsmakande och iskalla quorn- samt seitansallader, baka trehundra utsökta veganska kardemummabullar, trettiofem rabarberpajer – och lika många hallonpajer – några långpannor kärleksmums till det samt riva av några äppelkakor med smuldegskross efter farmors gamla recept. Inte nog med det så kokades det jordgubbslemonad, picklades västeråsgurkor samt rödlök och gjordes marmelad på både svarta vinbär och krusbär. (Givetvis inte tillsammans).

Så när återvinningsdagen äntligen öppnade klockan tio var fröken-jag-är-för-dum-för-mitt-eget-bästa-ibland-och-vill-ofta-lite-för-mycket en likblek zombie som mer eller mindre sov sig igenom dagen.

Men jo.

Allt blev sålt förutom några marmeladburkar som faktiskt hittades inkilade längst in i skafferiet häromdagen.

Om hon-zombien även ska delta i år?

Självklart, hon har bara inte lyckats komma underfund med vad.

Än.
Hälsar,
Ella Kirdsaeng-Suriyong, Hornsgatan 153

 

Å så här blev resultatet

 

Recommended Posts

2 Comments

 1. Hej Ella
  Vilken ambition, vilken fest för ögat och säkert en smaksensation för mun och mage!
  En fråga, hur gör du med tillstånd (livsmedelsverket, skatteverket, rent från alla bakterier verket, polisen etc etc etc).

  Lovar , skall inte konkurrera med dig men undrar hur man gör i denna djungel?
  Vänligen Anna Nilsson

  • Hej Anna!
   Jag pratade med handläggare på Miljöförvaltningen idag med anledning av tillstånd för att sälja hembakat eller hemlagat på en loppis. Och enligt handläggaren så behövs inget speciellt tillstånd för sådant om det sker färre en fem gånger per år och ej i större kommersiell skala. Så var så god att baka!
   Mvh
   Andreas


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *